အောင်ဆန်းစုကြည်

维基共享资源,媒体文件资料库
跳到导航 跳到搜索
आङ सान सु की (dty); Aung San Suu Kyi (is); ဢွင်ႇသၢၼ်းၸုၵျီႇ (shn); Aung San Suu Kyi (ms); Aung San Suu Kyi (en-gb); آنگ سان سو کئی (pnb); آنگ سان سو چی (ur); Aun Schan Su Ťij (sk); Аун Сан Су Чжі (uk); 昂山素季 (zh-cn); Aung San Suu Kyi (gsw); আং-চান-চ্যু-কি (as); Aun Schan Su Ťij (cs); Aung San Suu Kyi (bs); Аун Сан Су Чжи (tyv); Aung San Suu Kyi (fr); Aung San Suu Kyi (hr); आँग सान सू क्यी (mr); ଅଙ୍ଗ ସାନ ସୁ କି (or); Aung San Suu Kyi (frp); आंग सान सू की (awa); Aung San Suu Kyi (lb); Aung San Suu Kyi (nb); Aung San Suu Kyi (su); Auñ San Su Ci (crh); أون سان سو تشي (ar); Aung San Suu Kyi (br); အောင်ဆန်းစုကြည်၊ ဒေါ် (my); 昂山素姬 (yue); Aung San Suu Kyi翁山蘇姬 (hak); Aung San Suu Kyi (ast); Aung San Suu Kyi (ca); Aung San Suu Kyi (de-ch); Aung San Suu Kyi (cy); Aung San Suu Kyi (sq); آنگ سان سو چی (fa); Auñ San Su Ci (crh-latn); Aung San Suu Kyi (fy); აუნ სან სუ ჩი (ka); アウンサンスーチー (ja); اون سان سو تشى (arz); Aung San Suu Cii (la); अङ्ग सान् सू की (sa); आंग सान सू की (hi); 昂山素季 (wuu); ਔਂਗ ਸੈਨ ਸੂ ਚੀ (pa); Aung San Suu Kyi (en-ca); ஆங் சான் சூச்சி (ta); Аўн Сан Су Чжы (be-tarask); Aung San Suu Ky (scn); อองซาน ซูจี (th); Aung San Suu Kyi (sh); ཨའུང་སན་སུ་ཅི། (bo); Aung San Suu Kyi (bcl); آنگ سان سوچی (mzn); Аун Сан Су Чи (bg); Aung San Suu Kyi (ro); 昂山素姬 (zh-hk); Aung San Suu Kyi (mg); Aung San Suu Kyi (sv); Aung San Suu Kyi (ig); Аун Сан Су Чжи (tg); Aung San Suu Kyi (io); ອອງ ຊານ ຊຸຈີ (lo); 아웅산수찌 (ko); Aung San Suu Kyi (fo); Aung San Suu Kyi (eo); Аун Сан Су Чжи (alt); অং সান সু চি (bn); Aung San Suu Kyi (jv); Aung San Suu Kyi (vi); Auna Sana Su Či (lv); Aung San Suu Kyi (af); Aung San Suu Kyi (kbp); Aung San Suu Kyi (pt-br); Aung San Suu Kyi (sco); Аун Сан Су Чи (mn); Aung San Suu Kyi (nan); Aung San Suu Kyi (min); Aung San Suu Kyi (ban); ಆಂಗ್ ಸಾನ್ ಸೂ ಕಿ (kn); ئون سان سو چی (ckb); Aung San Suu Kyi (en); အံင်သာန်သုကျဳ (mnw); Ang Szán Szu Csí (hu); አውንግ ሣን ሱ ጪ (am); Aung San Suu Kyi (eu); آنق سان سو چی (azb); Aung San Suu Kyi (qu); Aung San Suu Kyi (de); Аун Сан Су Чжы (be); Aung San Suu Kyi (ku); आङ सान सुकी (ne); Aung San Suu Kyi (sw); Αούνγκ Σαν Σου Κι (el); Aung San Suu Kyi (war); Aung San Suu Kyi (ga); אונג סן סו צ'י (he); Аун Сан Су Чжи (tt); Aung San Suu Kyi (fi); អ៊ុងសានស៊ូជី (km); ᱚᱝ ᱥᱟᱸ ᱥᱩ ᱠᱭᱤ (sat); Aung San Suu Kyi (da); Aung San Suu Kyi (tr); 昂山素姬 (zh-mo); Aung San Suu Kyi (nl); Aung San Suu Kyi (nn); Aung San Suu Kyi (it); Aung San Suu Kyi (an); Aung San Suu Kyi (es); Аунг Сан Су Чи (mk); Aung San Suu Kyi (et); Аун Сан Су Чжи (ba); Աուն Սան Սու Չժի (hy); Аун Сан Су Чжи (ru); आङ सान सुकी (mai); Aung San Suu Kyi (yo); Aung San Suu Kyi (oc); Aung San Suu Kyi (pt); Aung San Suu Kyi (mt); 翁山蘇姬 (zh-hant); Aung San Suu Kyi (bjn); Aung San Suu Kyi (lt); Aung San Su Či (sl); Aung San Suu Kyi (tl); Aung San Suu Kyi (sc); Аун Сан Су Чжи (kk); Aung San Suu Kyi (id); Aung San Suu Kyi (pl); ഓങ് സാൻ സൂ ചി (ml); 翁山蘇姬 (zh-tw); 翁山淑枝 (zh-sg); Аун Сан Су Ћи (sr); Aung San Suu Kyi (lfn); అంగ్ సాన్ సూకీ (te); Aung San Suu Kyi (gl); 翁山蘇姬 (zh); 昂山素季 (zh-hans); Aung San Suu Kyi (ceb) política birmana (es); Nobel-békedíjas burmai politikus (hu); Stjórnmálakona og mannréttindafrömuður frá Mjanmar (is); мьянманский политический деятель, государственный советник Мьянмы (2016—2021) (ru); gwleidydd o Myanmar ac enillydd Gwobr Heddwch Nobel (cy); نویسنده و سیاست‌مدار اهل میانمار (fa); мианмарски политик (bg); aungkowin (ro); 緬甸國務資政和全國民主聯盟領導人 (zh-hk); Myanmars statskansler 2016– (sv); זוכת פרס נובל לשלום וראש ממשלת מיאנמר (he); Onye ndụmọdụ steeti ugbu a na Myanmar nakwa onye ndu nke National League for Democracy (ig); 緬甸國務資政和全國民主聯盟領導人 (zh-hant); 缅甸国务资政和全国民主联盟领导人 (zh-cn); మయన్మార్ యొక్క రాష్ట్ర సలహాదారు మరియు డెమోక్రసీ కోసం జాతీయ లీగ్ యొక్క నాయకురాలు (te); 미얀마(버마)의 비폭력 민주화 운동 지도자로서 미얀마 최대 야당인 민족민주동맹의 당수이다. (ko); காந்தியவாதி (ta); politica birmana (it); মায়ানমারের রাষ্ট্রীয় উপদেষ্টা (bn); femme politique birmane (fr); ލިޔުންތެރިއެއް (dv); política e ativista birmanense; Nobel da Paz de 1991 (pt); Mjanmas politiskā aktīviste, cilvēktiesību aizstāve, Nobela miera prēmijas laureāte 1991. gadā (lv); πολιτικός της Μυανμάρ βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης το 1991 (el); myanmarilainen poliitikko (fi); Nhà chính trị, Cố vấn Nhà nước Myanmar (vi); Current State Counsellor of Myanmar and Leader of the National League for Democracy (en); Politikerin aus Myanmar, Friedensnobelpreis 1991 (de); política birmana (ca); Konselor Negara Myanmar (id); polityczka birmańska (pl); မြန်မာနိုင်ငံ၏နိုင်ငံတော်အတိုင်ပင်ခံပုဂ္ဂိုလ်၊ ငြိမ်းချမ်းရေးနိုဘယ်ဆုရှင် (my); politica uit Myanmar (nl); म्यांमार के राज्य परामर्शदाता और लोकतंत्र के लिए राष्ट्रीय लीग के नेता (hi); 緬甸國務資政和全國民主聯盟領導人 (zh-tw); ಮ್ಯಾನ್ಮಾರ್ ರಾಜ್ಯದ ಕೌನ್ಸಿಲರ್ ಮತ್ತು ಡೆಮಾಕ್ರಸಿ ರಾಷ್ಟ್ರೀಯ ಲೀಗ್ ನಾಯಕಿ (kn); ミャンマーの民主化指導者 (ja); política e activista birmana (gl); مستشار الدولة في ميانمار وزعيمة الرابطة الوطنية من أجل الديموقراطية (ar); 前缅甸国务资政 (zh-hans); 缅甸国务资政和全国民主联盟领导人 (zh) ဒေါ်အောင်ဆန်းစုကြည်, အောင်ဆန်းစုကြည်, Aung San Suu Kyi (my); Aung Szan Szú Kji, Aung San Suu Kyi, Aung Szan Szu Csí, Aung Szan Szú Csi, Aun Szan Szu Kji (hu); Suu Kyi (ms); Suu Kyi (de); انگ سان سو چی, آن سو چی, ان سو کی, آنگ سان سو کی, انگ سان سو کی, آن سو کی, ان سو چی (fa); 昂山蘇姬, 翁山淑枝, 昂山素季, 昂山素姬, 翁山苏姬, Aung Hcan: Su. Krany, အောင်ဆန်းစုကြည် (zh); Daw Aung San Suu Kyi (da); Daw Aung San Suu Kyi (tr); アウンサン・スーチー, アウン・サン・スー・チー, アウン・サン・スーチー (ja); Daw Aung San Suu Kyi, Aung San, Suu Kyi (sv); אונג סאן סו צ'י, אונג סאן סו קי, אונג סן סו קי, סו-צ'י, סו צ'י (he); Aung San Suu Kyi, Aung San Suu Tsii (la); 昂山素姬, 昂山素季 (zh-hant); सु की (hi); ఆంగ్ సాన్ సు కయి (te); ਔਂਗ ਸਾਨ ਸੂ ਕੀ (pa); Aŭng San Suu Kyi (eo); Aung San Suu Kyi, Daw Aung San Suu Kyi, Su Ťij, Su Tij, Do Aun Schan Su Ťij, Ťij Su, Kji Su (cs); ஆங் ஸாங் சூ கி, ஆங் சான் சூ கீ, ஆங் சான் சூயி, ஆங் சான் சூ கி, ஓங் சான் சூ கீ (ta); অং সান সু কি, অং সান সূ চি (bn); Aung Sang Suu Kyi, Daw Aung San Suu Kyi, Suu Kyi (fr); Daw Aung San Suu Kyi (et); 아웅산 수지, 아웅산 수 치, 아웅산 수치, 아웅 산 수 치 (ko); Αούνγκ Σαν Σου Κίι, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι (el); ऑँग सान सू की, आँग सान स्यु की, ऑग सान स्यू की (mr); Aung San Suu Kyi (scn); Daw Aung San Suu Kyi, Suu Kyi (vi); ଆଙ୍ଗ ସାନ ସୁ କି (or); До Аун Сан Су Чжи (ru); Aun Schan Su Tij, Aung San Suu Kyi (sk); Аунг Сан Су Ћи (sr); Aung San Suu Kyi (sl); Aung Suu Kyi (tl); Suu Kyi (id); Daw Aung San Suu Kyi, Suu Kyi (ca); อองซานซูจี, ออง ซาน ซูจี (th); Suu Kyi (es); ഔങ്ങ്‌ സാൻ സൂ ക്യി, ഓങ്ങ് സാൻ സുകി, ഓ‍ങ്ങ്‌ സാൻ സൂചി, ആങ് സാൻ സ്യൂ ചി, Aung San Suu Kyi, ആങ് സാൻ സൂ ചി, ഓങ് സാൻ സൂ കി, ഓങ്ങ്‌ സാൻ സൂചി (ml); Aun San Su Ći (sh); Daw Aung San Suu Kyi (nl); Аун Сан Су Джи (bg); ಡಾಕ್ತರ್ ಸೂ ಕಿ (kn); აუნგ სან სუ კი, აუნ სან სუ ჭი (ka); aung hcan: cu. krany, Daw Aung San Suu Kyi, Daw Suu, Amay Suu, Dr. Suu Kyi, Ms. Suu Kyi, Miss Suu Kyi, The lady (en); اوج سان سو تشي, اون سان سو تشي (ar); 翁山淑枝, 昂山素姬 (zh-hans); aung hcan: cu. krany, Daw Aung San Suu Kyi, Daw Suu, Amay Suu, Dr. Suu Kyi, Ms. Suu Kyi, Miss Suu Kyi, The lady (ig)
翁山蘇姬 
缅甸国务资政和全国民主联盟领导人
Aung San Suu Kyi visited the European Commission, met with Federica Mogherini (12) (cropped).jpg
上传媒体
Wikipedia-logo-v2.svg  维基百科
Wikiquote-logo.svg  维基语录
Wikinews-logo.svg  维基新闻
母语人名အောင်ဆန်းစုကြည်
出生日期1945年6月19日
仰光
國籍
居住地
就读于
职业
雇主
所属组织
党籍
职务
  • 董事長 (全國民主聯盟)
  • Minister of the President's Office (2016年–)
  • Minister of Foreign Affairs (Myanmar) (2016年–2021年)
  • Minister of Education (Myanmar) (2016年–2016年)
  • Minister of Electric Power (Myanmar) (2016年–2016年)
  • 国家顾问 (2016年–2021年)
  • Member of the House of Representatives of Burma
母语
父亲
母亲
兄弟姊妹
  • Aung San Oo
子女
  • 亞歷山大·阿里斯
  • Dannian Kim Arundel Aris
配偶
  • 迈克·阿里斯 (1972年–1999年)
主要作品
  • Freedom from Fear (1991年)
所獲獎項
  • 诺贝尔和平奖 (1991年)
  • Commander of the Legion of Honour
  • 萨哈罗夫奖
  • 托洛尔夫·拉夫托纪念奖 (1990年)
  • 國際西蒙·玻利瓦爾獎 (1992年)
  • Wallenberg Medal (2011年)
  • 國會金質獎章 (2017年)
  • 瓦茨拉夫·哈维尔创意异议人士奖 (2012年)
  • 總統自由勳章
  • 奧洛夫·帕爾梅獎 (2005年)
  • UNESCO-Madanjeet Singh Prize (2002年)
  • Four Freedoms Award – Freedom from Fear
  • Chatham House Prize (2011年)
  • Giuseppe Motta Medal (2013年)
  • Gwangju Prize for Human Rights
  • 良心大使奖 (2009年)
  • 加泰罗尼亚国际奖 (2008年)
  • 加拿大榮譽公民 (2007年)
  • Commemorative Medal of the Czech Senate (2013年)
  • Humanitarian of the Year (2016年)
  • 香港大学名誉博士
  • 国际理解尼赫鲁奖 (1993年)
  • Freedom Award (1995年)
  • Honorary Companion of the Order of Australia (1996年)
  • honorary doctorate of the Vrije Universiteit Brussel (1994年)
  • 澳大利亞勳章
签名
權威控制
维基数据 Q36740
ISNI: 0000 0001 1780 0336
VIAF标识符: 112144921
GND ID: 11904286X
美国国会图书馆规范标识符: n81046163
法國國家圖書館識別碼: 120622837
大學文檔系統識別碼: 028878655
CiNii圖書作者識別碼: DA05994148
IMDb識別碼: nm1238989
日本國立國會圖書館識別碼: 00462557
澳洲國家圖書館識別碼: 36106946
MusicBrainz音乐家编号: 8434591d-0ccd-45c4-8538-dad4f3a61d58
开放图书馆标识符: OL106595A
捷克國家圖書館識別碼: jn19990000316
SELIBR編碼: 297968
西班牙國家圖書館識別碼: XX923872
荷蘭皇家圖書館識別碼: 06895820X
BIBSYS識別碼: 90559816
波蘭國家聯合圖書目錄識別碼: n2003047045
波蘭國家圖書館識別碼(舊): A27349780
韩国国立中央图书馆标识符: KAC199601192
Libris統一資源標識符: qn2599b803jlbqk
波蘭國家圖書館識別碼: 9810610193705606
以色列國家圖書館識別碼: 987007258079505171
在维基数据编辑信息框数据
English: Daw Aung San Suu Kyi, born June 19, 1945, is the leader of the National League for Democracy of Myanmar (also known as Burma).
မြန်မာဘာသာ: ဒေါ်အောင်ဆန်းစုကြည်သည် ၁၉၉၁ ခုနှစ်၏ နိုဘဲလ် ငြိမ်းချမ်းရေးဆုရှင် မြန်မာအမျိုးသမီး နိုင်ငံရေး ခေါင်းဆောင်တစ်ဦး ဖြစ်ပြီး၊ ပြီးခဲ့သည့် နှစ် ၂၀ အတွင်း ၁၅ နှစ်ကျော်ကြာ နေအိမ် အကျယ်ချုပ် ကျခံခဲ့ရသူ ဖြစ်သည်။ ၁၉၉၀ ခုနှစ် ပါတီစုံ ဒီမိုကရေစီ အထွေထွေ ရွေးကောက်ပွဲတွင် ဒေါ်အောင်ဆန်းစုကြည်ဦးဆောင်သည့် အမျိုးသားဒီမိုကရေစီအဖွဲ့ချုပ်မှ အပြတ်အသတ် အနိုင်ရရှိခဲ့ပြီး၊ မြန်မာနိုင်ငံ၏ ပထမဦးဆုံး အမျိုးသမီးဝန်ကြီးချုပ်ဖြစ်ခွင့် ရှိခဲ့သော်လည်း၊ စစ်အစိုးရမှ ထိုရွေးကောက်ပွဲရလဒ်ကို အသိအမှတ်မပြုခဲ့ပေ။၂၀၁၀ ခုနှစ် နိုဝင်ဘာလ ၁၃ ရက်နေ့ နေအိမ်အကျယ်ချုပ် သက်တမ်းပြည့်သည့်နေ့ ညနေပိုင်းတွင် မြန်မာစစ်အစိုးရမှ ဒေါ်အောင်ဆန်းစုကြည်ကို ပြန်လည်လွှတ်ပေးခဲ့သည်။
粵語: 昂山素基,1945年6月19號出世,係緬甸全國民主聯盟嘅領袖。

Gallery[编辑]

Portrait[编辑]

Name and signature[编辑]

Party[编辑]

Artwork[编辑]